Com es trien els alcaldes pedanis enfronta al PP i al PSPV en Xàtiva. Mentre el portaveu popular qualifica el procés organitzat com una «presa de pèl», els socialistes responen que critiquen un procés que quan governava el PP no aplicava i l’exalcalde Alfonso rus els escollia «a dit».
El PP afirma que ha tingut «nombroses queixes» de veïns de pedanies i disseminats de Xàtiva per les «incongruències» dels processos participatius convocats, per la qual cosa ha decidit acudir al Defensor del Poble per a denunciar «el que al nostre judici és una aixecada de camisa a la ciutadania».
El portaveu Marcos Sanchis destaca «el poc temps, 3 dies, que tenen els veïns de Annahuir per a presentar-se», per la qual cosa afirmen que és «una maniobra per a restringir la participació i que només puguen presentar-se uns pocs i en condicions molt particulars».
També critiquen que per a poder participar en aquestes eleccions s’ha de ser titular d’una propietat, mentre els populars demanen que sols es tinga com a requisit l’empadronament en les pedanies. A més, també lamenten que sols puga votar la persona titular de l’habitatge i no tots els membres d’una família.
Per tot això Sanschis afirma que «treballarem perquè veritablement aquests processos siguen transparents i oberts, estandarditzats, amb unes normes clares i publiques que puguen consultar tot ciutadà”.
Resposta del PSPV
Des del PSPV s’ha contestat que el procés no té cap regulació estandaritzada perquè «la designació d’alcaldes pedanis és una facultat de l’alcalde». Així afigen que «en 2015 i 2019 es feren processos participatius amb total normalitat».
En canvi recorden que «el Partit Popular no va fer cap procés de participació mentre va governar, sinó que va col·locar als alcaldes pedanis a dit. Per tant ixes manifestacions de Marcos Sanchis només pretenen desinformar a la població i no tenen cap credibilitat».