NULL
Mentre els treballadors critiquen que s’han imposat uns fulls d’anotacions que son «abusius», mentre la gerència afirma que «millora l’atenció que s’ofereix als pacients»
El Comité d’Empresa del departament de salut de la Ribera ha realitzat aquest dijous una concentració a la porta de l’Hospital d’Alzira, com a resposta als canvis en les jornades de treball que afirmen «ha imposat la Gerència del departament, sense negociació prèvia».
Segons el comité aquestos canvis «suposen increments substancials de la jornada laboral sobre els fulls d’anotacions anteriors, dificultant la conciliació familiar, trencant grups de treball, provocant la disconformitat dels professionals de la Ribera». Durant aquesta concentració han demanat la dimissió, o la cessió per part del conseller de Sanitat, de la màxima responsable del departament i han arribat a avisr de la possibilitat de la convocatòria d’una vaga.
El Comité d’Empresa ha valora molt positivament la protesta, i ha anunciat que seguiran les mobilitzacions mentre no es retiren els fulls d’anotacions «abusius» de treball imposades, «i hi haja un canvi radical en la gestió del departament, que fins al moment ha sigut pèssima».
Resposta del departament
Davant la protesta des del departament de salut s’ha manifestat que en els fulls d’anotacions presentats enguany s’han introduït modificacions «l’objectiu de les quals és millorar l’atenció que s’ofereix als pacients del centre hospitalari, sense la intenció de menyscabar les condicions de treball dels professionals».
A més asseguren que els fulls d’anotacions presentats «no suposen un increment generalitzat de les hores a realitzar pels professionals i el còmput d’hores anuals per professional se situa molt per davall del màxim legal establit».
Afegeixen que aquestos fulls «complementen els torns de 12 hores continuades que realitzen actualment molts professionals. Així, es mantenen aquests torns i ocasionalment s’afig algun torn de demà o vesprada, amb l’objectiu d’adequar-se millor a les necessitats assistencials i als fluxos de treball del centre hospitalari».
Amb això asseguren que «permet guanyar en presències (treballadors en un mateix servei al mateix temps) no sols en els torns de matins (que és quan es registra una major necessitat assistencial), sinó també en els torns de vesprada i nit, millorant, d’aquesta manera, l’atenció que es presta als pacients».
Finalment manifesten que «en cap cas, els fulls d’anotacions presentats suposen acabar amb la rotació dels mesos de juliol, agost i setembre, tal com ha fet entendre algun sindicat. Els fulls d’anotacions es presenten de manera genèrica i es fa el mes de desembre, molt abans que els professionals sol·liciten les vacances d’estiu de 2023, per la qual cosa s’han elaborat prenent agost com el mes tipus en el qual els professionals es van de vacances, amb la finalitat de realitzar el còmput total d’hores anuals que fa cada professional. Això no significa que la Direcció del centre hospitalari obligue els seus treballadors a marxar-se de vacances el mateix mes, respectant la lliure disposició que cada professional té per a sol·licitar les seues vacances quan estime més oportú».