Aquesta setmana s’ha constitutit a Ontinyent la Comissió d’Escolarització Municipal per a vetllar de l’escolarització de l’alumnat de la ciutat, i es van presentar al·legacions per unanimitat a l’arranjament per al curs 2023-24. Aquestes al·legacions han consistit en recuperar les aules que foren suprimides en les retallades de l’anterior govern del PP i que han estat recuperades progressivament a falta de dues aules en el CEIP Bonavista.
Dins les alegacions la ciutat d’Ontinyent ha expressat “la incongruència” que suposaria que la població es quedara sense places públiques per a l’edat d’infantil. “Caldria habilitar una nova aula per a donar resposta a la matrícula sobrevinguda, tenitn en compte que en el curs 22-23 ja portem quasi 300 nouvinguts i nouvingudes que s’han escolaritzat a Ontinyent”, explicava el regidor.
La tercera amb més inversió
D’una altra banda l’Ajuntament d’Ontinyent ha destacat és la tercera població de més de 30.000 habitants de la provincia de València que més inversió ha executat per cada escolar censat a la població amb una mitjana de 270 euros i un 7’87% del pressupost destinat en despesa educativa. Es tracta de dades publicades pel Ministeri d’Hisenda en l’última onada de liquidacions pressupostàries de les corporacions locals corresponents a l’exercici 2021, on sols Manises i Mislata apareixen amb majors xifra d’inversió educativa per càpita que la capital de La Vall d’Albaida.
El regidor d’Educació, Óscar Borrell, explicava que “són dades molt positives, i que en properes onades d’esta estadística encara van a ser millors, ja que en 2022, incloent les inversions del Pla Edificant, vam destinar un 17% del pressupost total, amb més de 8 milions d’euros consignats”. Borrell destacava que aquestes dades “demostren l’aposta de l’Ajuntament per l’educació, amb una gran dotació pressupuestària que permet també traure endavant programes d’innovació i formació com ara la Setmana Pedagògica o l’Escola de Famílies”.