Gandia ha obert al públic l’skate park situat a la barriada de Roís de Corella en la confluència del passeig Germanies i el carrer Partit de Quintano. L’alcalde, José Manuel Prieto, acompanyat per altres membres de la corporació municipal ha participat en l’obertura d’aquest espai que compta amb més de 10.600 metres quadrats.
Després de la visita a la nova instal·lació, Prieto ha afirmat que es tracta d’un dels projectes “més esperats i il·lusionants, dels quals hem posat en marxa, perquè defineix el full de ruta de la nostra gestió: atraure inversions, crear nous espais d’oportunitats i convivència, i realitzar projectes que milloren la qualitat de vida dels nostres ciutadans, en aquest cas pensant en els nostres xiquets, joves i majors” “Hem convertit una font trencada i abandonada en un espai aprofitable i disfrutable. Al mateix temps, incrementem l’oferta d’oci saludable per als joves i oferim un espai intergeneracional on passar temps en família, a l’aire lliure, practicant esport i jugant. Estem enfront d’un nou parc saludable, sostenible i intel·ligent perquè tots puguem gaudir de l’esport i a l’aire lliure, de la nostra ciutat”.
L’actuació ha comptat amb un pressupost d’1.031.000 euros dels quals 700.000 euros procedeixen dels fons europeus Next Generation mentre que el consistori ha realitzat una important aportació de més de 300.000 euros. Aquesta ajuda europea s’emmarca en les accions destinades a la promoció d’estils de vida saludables a través de la rehabilitació d’espais convocada per la Federació Espanyola de Municipis i Províncies, FEMP, dins del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència.
El nou skatepark bowl té 3 zones. Una en el got superior, per a un nivell de dificultat menor; altres dos, en un segon got de major dimensió, una per a un nivell intermedi i la més profunda per als patinadors més experts. També hi ha un tram de transició, punts de patinatge d’iniciació i rampes menys exigents per a usuaris de patins.
A més, la intervenció ha permés la instal·lació d’un Castell d’Aventura, un fort medieval a l’estil dels vaixells instal·lats en l’arena de la platja. El castell està executat en fusta de Robínia. Una fusta altament duradora enfront de les inclemències climatològiques i el seu ús continuat. Paral·lelament, s’ha construït una nova zona de jocs, que inclou un carrusel inclusiu, per a fomentar la interrelació entre xiquets amb capacitats diferents.
Un altre dels aspectes que ha destacat la primera autoritat municipal és que les persones majors també tenen el seu espai. Existeix un circuit bio saludable per a exercicis físics i de manteniment a més de pistes de petanca.
Paral·lelament, s’ha dut a terme una adequació urbana i paisatgística de l’entorn amb més plantes i arbres, millora del sistema de reg de tota la zona i augment del nombre de punts de llum.
També s’han instal·lat cambres Smart City amb tecnologia ‘On the edge’. El sistema realitza el recompte de les persones presents en el lloc, no grava les imatges, només monitora dades que seran integrats en la plataforma Smart City de l’Ajuntament. D’aquesta manera, es pot conéixer les preferències dels usuaris, els horaris de major afluència i aforament.