NULL
Este estiu, durant l’última setmana de juliol –concretament, des del dia 26 fins al 30 d’eixe mes–, tindrà lloc a la comarca de la Safor, a la localitat de Benirredrà, el I Campus Musical Vicky Foods, una iniciativa que ha començat a caminar amb la qual es pretén enaltir valors com la cultura de l’esforç, la vida saludable o la sostenibilitat, segons indiquen des de la companyia.
En este sentit, recentment es va dur a terme la signatura del conveni de col·laboració amb la Fundació Vicky Foods, patrocinadora d’este projecte que ja s’ha fet realitat. Durant l’acte de signatura, el CEO de Vicky Foods, Rafa Juan, va destacar que “la música és part intrínseca de les nostres vides i, en la nostra Comunitat, la sentim de manera especial. És per això que, amb la nostra recentment constituïda Fundació Vicky Foods, hem decidit impulsar el primer Campus Musical Vicky Foods, un projecte orientat a joves músics que comença en temps durs i difícils, però que, amb la il·lusió i l’esforç de tots els que participen, estem convençuts que es consolidarà en el futur”.
Per la seua banda, el director d’este primer Campus Musical, Vicent Mengual, va agrair públicament el suport incondicional de la Fundació Vicky Foods –una fundació amant de la música, la qual també és patrocinadora del Palau de les Arts Reina Sofía, a València–. “És tot un plaer que un grup tan important com Vicky Foods aposte per la cultura, per la dinamització cultural de la societat i pels joves talents”, va indicar Mengual.
D’esta manera, el I Campus Musical Vicky Foods es convertix en tot un referent en l’àmbit musical del territori valencià que fomenta la posada de coneixements en comú, la millora individual a nivell tècnic, l’esforç o l’entrega màxima a l’esperit artístic i creatiu dels alumnes, indiquen en el mateix comunicat.
“Vivim a una societat on, valors tan importants com el respecte a l’entorn, l’arrelament al territori o el coneixement de les nostres tradicions està caient en devaluació”, ha posat de manifest Vicent Mengual.
A més, l’esperit solidari també està present al I Campus Musical Vicky Foods, ja que el cent per cent de la quota d’inscripció –40 euros per persona– serà donada de forma íntegra a l’ONG Acción por la Música. “Amb esta mesura fomentem l’esperit solidari i posem de manifest la necessitat de crear un món més equitatiu, ajudant les persones que més ho necessiten”, ha recalcat el director d’este Campus Musical.
Acción por la Música és una entitat solidària, la qual forma part d’un moviment mundial d’acció social a través de la música, iniciat pel mestre José Antonio Abreu, fundador del Sistema Nacional d’Orquestres i Cors Juvenils i Infantils de Veneçuela. La seua metodologia ‘El Sistema’ ha estat reconeguda per la Unesco i el Premi Príncep d’Astúries de les Arts per la seua aportació al patrimoni cultural de la humanitat.
El I Campus Musical Vicky Foods, que també compta amb el suport de l’Ajuntament de Benirredrà, la Societat Musical Benirredrà i l’empresa Teika, està destinat a tots aquells músics que estiguen cursant actualment ensenyaments professionals de música o que tinguen la prova d’accés a ensenyaments professionals aprovada.
Les inscripcions, que finalitzaran el pròxim 20 de juny, ja es poden efectuar a través de la pàgina web www.campusmusical.es, emplenant un formulari. El I Campus Musical Vicky Foods disposa de cent places distribuïdes en diversos instruments, com ara flautes (4 places), oboés (4 places), fagot (3 places), clarinets (20 places), saxos (7 places), trompes (6 places), trompetes (8 places), trombons (7 places), tubes (5 places), percussió (6 places), violí (18 places), viola (6 places), violoncel (4 places) i contrabaix (2 places).
Cal destacar que, en finalitzar el I Campus Musical Vicky Foods, es farà entrega d’un diploma acreditatiu d’assistència amb un total de vint hores de formació a totes les persones que hi participen.
L’equip pedagògic està conformat per un planter de luxe amb músics de reconegut prestigi com Àlex Puchades (orquestra) i Vicent Mengual (banda) en la part d’agrupacions; Àlex Puchades, Àngela Traver, Cristina Bernal, Francisco Mestre en corda; Andrea Costa, Enrique Sapiña, Jorge Clemente, Juan Francisco Torres i Vicent Benavent en vent fusta; o Àngel Torres, Òscar Moreno, Roman Pons, Sergi Miñana i Xavi Cabrera en vent, metall i percussió. Este equip pedagògic serà l’encarregat d’efectuar el procés de selecció de l’alumnat.
Les classes i els assajos –a excepció de les sessions dels instruments de corda que es realitzaran a l’Escola de Música de Benirredrà per a optimitzar els recursos– es portaran terme a l’aire lliure en un ambient distés, «amb la intenció que socialitzen músics de nombroses procedències i s’intercanvien entre ells coneixements i sensacions i, per als quals suposarà un enriquiment cultural impagable».
Per a vore les notícies més destacades de hui, punxa ací