NULL
Denuncien que l’empresa malgrat estar facturant quantitats econòmiques que suposen un 80% d’increment en les seues tarifes, no se’ls està pagant hores extres
El tancament del gasoducte d’Algèria pel conflicte d’aquest país amb el Marroc, territori per on passa la canalització que arriba a Espanya, ha provocat un increment del transport del gas en vaixell a les plantes regasificadores espanyoles, i per tant també s’ha redoblat el treball dels amarradors del port de Sagunt que denuncien un excés legal del seu treball.
Els treballadors de l’empresa Amarradores del Puerto de Sagunto CEMESA- P&REYSER i representants de CCOO, s’han reunit amb l’alcalde de l’Ajuntament de Sagunt, Darío Moreno, per traslladar-li el seu conflicte laboral que mantenen amb l’empresa. En la trobada li han indicat que s’ha incrementat considerablement el nombre de maniobres dels vaixells gasers, «i això ha provocat que pràcticament la totalitat de la plantilla d’amarradors haja d’estar treballant, inclosos els treballadors que estan en jornada de descans, sense que els paguen ni compensen les hores realitzades, ni contracten més plantilla».
Denuncien així que l’empresa malgrat estar facturant quantitats econòmiques molt importants per aquest tipus de vaixells, i que suposa un 80% increment en les seues tarifes comparant-ho amb un vaixell normal, no els està pagant ni una sola hora extra als amarradors.
En general han explicat a l’alcalde Moreno que els principals punts del conflicte són l’excés de jornada laboral superant les 2.500 hores de treball anual, quan el límit legal és de 1.820 hores, i que està provocant accidents de treball, incapacitats temporals per estrés i càrrega de treball, i està posant en risc la salut i la seguretat dels treballadors.
Se li ha manifestat també, que estan preparant la denúncia per l’incompliment greu de l’empresa CEMESA, dels plecs de prescripcions particulars per a prestar el servei d’amarrament i desamarre en el port de Sagunt, en matèria laboral i en els recursos humans necessaris utilitzats per a les maniobres de vaixells.
També han informat que durant la vaga realitzada el mes d’octubre, la Delegació de Govern va establir uns serveis mínims abusius que van en contra del dret constitucional a la vaga, havent d’atendre dues maniobres de vaixells que ni són urgents ni essencials ni posen en risc el funcionament del port de Sagunt.
Darío Moreno ha manifestat que ho plantejarà en el Consell d’Administració de l’Autoritat Portuària, per a intentar donar-li una solució al conflicte al més prompte possible.
Mentrestant, l’empresa CEMESA ha accedit a la petició del Sindicat CCOO, per a iniciar aquest divendres la negociació d’un conveni col·lectiu, que regule les condicions laborals de tots els treballadors, encara que els amarradores han mostrat una certa desconfiança per la falta de predisposició de l’empresa fins al moment.