Arturo Torró contrataca a la justícia i anuncia una querella contra el president de la secció segona de l’Audiència Provincial de València, tribunal que l’ha condemnat a 3 anys de presó per malversació dins el cas Tele7. L’exalcalde de Gandia l’acusa de prevaricació en la seua resolució, i arriba a assenyalar a la seua successora en l’alcaldia i ara ministra, Diana Morant, així com al seu company d’executiu, el ministre de Justícia, Fernando Grande-Marlaska, insinuant que la sentència està «teledirigida».
Torró ha volgut recordar també a altres dirigents del que era el seu partit, el PP, afirmant que la querella també és «per Rita Barberá -exalcaldesa de València-, Paco Camps -expresident de la Generalitat- i 283 companys més innocents, no puc doblegar els genolls».
El condemnat ha assenyalat en un comunicat que la sentència és una mostra «clara» d’un «determinisme judicial» que busca la seua condemna per a apartar-li de la vida pública, «com porten intentant-lo des de fa huit anys, amb nou causes arxivades». Al seu judici, el magistrat s’ha «acarnissat en una sentència injusta i presumptament prevaricadora, ajudant i apostant pels de sempre, en un període tan pròxim i delicat a unes eleccions, perjudicant i manipulant la voluntat de votants indecisos”.
En aquesta línia, l’acusa de participar en una «vendetta política». Torró ha afirmat que es pronuncia en aquests termes «des del dret que tot ciutadà té a la crítica de les resolucions judicials, constitucionalment emparat, més encara en el meu cas en què soc l’afectat per una sentència que, insistisc, és presumptament prevaricadora, la qual cosa donarà lloc a una futura querella contra el seu redactor», ha repetit.
Així, ha afirmat que els seus advocats, a petició seua i perquè no hi haguera parcialitat en la seua consideració, han elevat la proposta a un departament jurídic a Barcelona especialista en el ‘Procés’ i a un catedràtic de Dret Penal en la Comunitat de Madrid, «i tots coincideixen que aquesta sentència pot ser presumptament prevaricadora, parcial, viciada i inapropiada per a moment electoral delicat».
«Vull prendre aquesta decisió -de querellar-se- perquè he vist en els últims anys com s’ha humiliat, arrossegat i vilipendiat injustament l’honor de persones, com la gran alcaldessa Rita Barberá (injustament maltractada, igual que tots els seus companys), el president Francisco Camps (amb innombrables causes arxivades i molts anys de persecució política), el vicepresident de la Diputació de València, Juan José Medina (absolt del cas Imelsa i també víctima d’un sofriment desmesurat) i molts més companys del meu partit, que són innocents i pateixen la duríssima pena del telenotícies», ha enumerat.
Els anuncis de les seues imputacions, ha lamentat l’ex primer edil gandiense, «han obert telenotícies, ocupat portades i programes de debat i, no obstant això, els arxius han aparegut en la part final dels periòdics i per molt poc temps», ha dit, al mateix temps que ha criticat: «Aquesta i només aquesta és la manera de fer política del PSOE: destrossar i injuriar la imatge de grans polítics als quals no poden guanyar en les urnes i necessiten apartar per a poder continuar gaudint del poder».
«L’injust drama que ha patit la gent del PP ascendeix a 81 causes i 283 persones que han sigut acusades pel Partit Socialista i arxivades pels jutges i, per tant, declarades innocents. Algun dia, algun govern valent haurà d’indemnitzar a totes aquestes persones, que van vindre a servir a la societat i per manipulacions polítiques i judicials, van quedar apartats, arruïnats i desprestigiats», ha insistit.
«Viciada de parcialistat»
Torró veu la sentència, després d’estudiar-la amb els seus advocats, «viciada de parcialitat» i ha assegurat que té «diversos paranys» per alguns motius. Un d’ells, ha dit, és que considera «totalment parcial» que un jutge, «amb la coherència que ha de tindre i la responsabilitat de la toga que el vist, no sàpia que la persona que està jutjant és de rellevància pública i política d’alt nivell, i que la seua decisió a tan curt termini de temps a una convocatòria electoral pot perjudicar un partit polític, en aquest cas al PP, i beneficiar a un altre, que és el PSOE».
A més, ha lamentat que «no té sentit» que dos ministres, un d’Interior i una altra de Ciència i Innovació, «s’estiguen vanant d’una sentència condemnatòria, abans que el tribunal dicte el seu veredicte, com així ho van fer Marlaska, en rogles de Madrid, i Diana Morant, en la presentació del candidat socialista de Gandia, el passat 2 d’abril».
«Ni Marlaska, ni Morant em faran que doblegue els meus genolls, perquè com diu la sentència, no hi ha apropiació, no hi ha corrupció i aplicant la llei correctament, sense manipulacions, soc totalment innocent. Si no prenguera aquesta decisió, no estaria respectant ni el meu honor, ni la meua família, ni el meu partit”, ha reiterat, i ha carregat també contra el rebuig del magistrat a paralitzar el juciio durant un mes «en ple debat sobre la reforma del Codi Penal aprovada recentment pel Govern d’Espanya».
Nega l’ànim de lucre
Torró ha criticat que el jutge «oblida» en la sentència que el Codi Penal exigeix un ànim de lucre per a consumar el delicte de malversació, «alguna cosa que en absolut tenia, ni ha quedat provat, ni he obtingut, com així diu el mateix magistrat en la sentència».
Per això, ha justificat la seua possibilitat de querellar-se contra el redactor de la sentència, «el mateix que va imposar el seu criteri als altres magistrats que no van posar vots particulars». «Cosa curiosa. És ‘vox populi’ en l’Audiència Provincial de València, en la secció de fiscals, això que acabe d’esmentar. Molts del fiscals, per sort, no guarden homenatge partidista, com el que em va tocar a mi, que casualitats de la vida, m’ha tocat en tots els judicis i sempre negociant la meua inhabilitació», ha lamentat.