Membres del comité d’empresa de Thissenkrupp-Galmed i el secretari general de Comissions Obreres Camp de Morvedre i Alt Palància, Sergio Villalba s’han reunit aquest dimecres amb la Junta de Portaveus de l’Ajuntament de Sagunt.
L’objectiu de la trobada ha sigut conéixer la situació en la qual es troba el personal de l’empresa després de l’anunci del tancament. L’Ajuntament de Sagunt ha donat tot el seu suport a les treballadores i els treballadors.
D’igual mode, la Junta de Portaveus ha escoltat les reivindicacions de la plantilla i s’ha mostrat alineada amb la necessitat de protegir tant els llocs de treball com la indústria siderúrgica de la ciutat, en termes generals. No obstant això, han recalcat que el protagonisme en estes negociacions ha de ser per a les treballadores i els treballadors.
L’alcalde de Sagunt, Darío Moreno, ha declarat que la reunió ha servit per a evidenciar, no sols «la unanimitat» entre tots els partits polítics en la defensa de la indústria del municipi, sinó també per a mostrar que estan «plenament alineats» amb el comité d’empresa i amb la part sindical: «Defensarem que el centre productiu de Thyssenkrupp-Galmed ha de mantindre’s obert, però el farem també amb una mirada àmplia, ja que el sector del metall, el de la siderúrgia i el de l’automòbil l’està passant realment malament».
Darío Moreno també ha recalcat: «És necessari que treballem en l’específic i en el que tenim com a necessitat urgent, que és el tancament de Thyssenkrupp-Galmed. Però també ens hem de plantejar que necessitem un altre tipus de mesures i d’estratègies a mitjà i curt termini per a protegir un sector que forma part del cor de la nostra economia».
Des del Comité d’Empresa s’ha agraït les mostres de suport rebudes i que se’ls escolte, així mateix s’ha indicat que «res feia presagiar la decisió de deslocalitzar la producció i tancar. La decisió està orientada a incrementar el marge de beneficis del grup sense pensar en l’impacte que això produirà en les treballadores i els treballadors. Tampoc existeixen raons tècniques que expliquen la decisió, al contrari, el bon estat de les instal·lacions és un altre factor a favor de mantindre-les produint, igual que les avantatjoses condicions que per a l’exportació suposa que les instal·lacions continuen produint a Sagunt».
En relació al pla social exposat per l’empresa per a la plantilla «és tan ambigu que sembla improvisat, sincerament no ens mereix la menor credibilitat i més considerant els incompliments previs de ThyssenKrupp Galmed, al no readmetre a companys que van ser acomiadats en 2013, malgrat que la companyia va prometre que comptaria amb ells en cas de reobertura, per la qual cosa les promeses de recol·locació en terceres empreses que pertanyen a un altre grup empresarial i les instal·lacions del qual no estan ni construïdes, ens semblen una cortina de fum que inciten a la desmobilització de la plantilla».
Per part seua, Sergio Villalba, Secretari de CCOO Camp de Morvedre-Alt Palància, ha sol·licitat el suport de tot el ple a la plantilla de GALMED «per solidaritat però també perquè es tracta de garantir l’ocupació de qualitat. La pandèmia va evidenciar els problemes de deslocalitzar produccions i la importància de la indústria en la generació de riquesa. La reindustrialització de la comarca no pot passar per deslocalitzar produccions. És important per a Sagunt que la corporació municipal trasllade un missatge clar perquè ThyssenKrupp supere la visió miop de buscar beneficis a curt termini i s’advoque per buscar aliances públiques i privades que garantisquen el futur de la indústria i del sector acte».