Correus acaba de posar en circulació un segell, inclòs dins de la sèrie Personatges, dedicat al cantant d’Aielo de MalferitNino Bravo, després de complir-se recentment el 50 aniversari de la seua defunció. El segell té tarifa A que és la corresponent al franqueig d’una carta normalitzada nacional de fins a 20 grams i recull una fotografia del cantant al costat de la seua signatura, la imatge d’un disc i la llegenda Nino Bravo (1944-1973).
Amb aquest segell Correus vol difondre l’essència del llegendari cantant i la història musical que va deixar com a llegat, en complir-se 50 anys del fatídic accident que va posar fi a la seua vida. El motiu principal del segell és una foto de l’artista, un disc i la signatura distintiva de Nino Bravo.
Luis Manuel Ferri Llopis, nom real de l’artista, va cantar ja amb quinze anys el tema ‘Libero’ de Domenico Modugno provocant la sorpresa i satisfacció dels quals es trobaven amb ell. En 1961 forma el conjunt musical Los Hispanicos al costat dels seus amics Salvador Aranda i Félix Sánchez, amb els qui va participar en el concurs radiofònic Fiesta, on van arribar a la final quedant en segona posició.
Més tard es va incorporar al grup Los Superson amb els quals va obtindre un gran èxit. Després del servei militar, Miguel Siurán, locutor de l’emissora valenciana Radio Popular i director de la revista Mundo Musical, va apostar per ell com a artista i va ser qui ho va batejar com Nino Bravo. La presentació oficial va ser al març de 1969 en el Teatre Principal de València, on va conquistar al públic des de la primera cançó.
A principis de 1970 va participar en l’II Festival de la Canción Española per a seleccionar al representant espanyol en Eurovisió. Encara que el seu tema ‘Esa será mi casa’ va aconseguir el gran aplaudiment del públic, va ser Julio Iglesias qui va guanyar. El gran èxit li arribaria amb ‘Te quiero, te quiero’ amb el que va llançar el seu primer LP. Després vindrien altres temes que ho van confirmar com el gran cantant que va ser, temes com ‘Un beso y una flor’ o ‘Libre’.
L’emissió de segells dedicats a figures musicals emblemàtiques, com aquest homenatge a Nino Bravo, destaca la importància d’aquesta manera d’expressió artística en la preservació i difusió del llegat musical.
València i els seus personatges més il·lustres han sigut protagonistes de segells emesos per Correus. Les últimes estampilles emeses es van dedicar en 2023 al pintor Joaquín Sorolla i al botànic valencià Cavanilles.
En 2021 Correus també va retre homenatge a través d’un segell al Tribunal de les Aigües que és la més antiga de les institucions de justícia existents a Europa. Eixe mateix any es va commemorar el Centenari del naixement del cineasta Luis García Berlanga i es va emetre un segell per a commemorar els 75 anys de la festivitat dels Gegants d’Ontinyent.
A més, en 2019 van veure la llum diversos segells amb motius valencians entre els quals van destacar el del Centenari del València Club de Futbol; un altre dedicat als vestits típics del Mediterrani, entre els quals s’incloïa el vestit tradicional de valenciana i el protagonitzat pel plat estrela de la gastronomia valenciana, la paella.
Eixe mateix any Correu-vos també va posar en circulació un segell dedicat a la província de València, inclòs en l’emissió 12 mesos 12 segells.
Cada segell emés té tarifa A. L’efecte postal es pot adquirir en les oficines de Correus, a través de Correus Market contactant amb el Servei Filatèlic en l’e-mail atcliente.filatelia@correos.com, o telefonant al 915.197.197.