PowerCo, l’empresa de cel·les de bateries del Grup Volkswagen que desenvoluparà el seu projecte a Sagunt, formarà fins a 200 alumnes per curs en el Battery Campus, l’espai que habilitarà per a instruir a estudiants de Formació Professional (FP) i a treballadors que busquen reciclar-se o reforçar la seua qualificació. La companyia té previst contractar l’any a 20 d’eixos alumnes d’FP que passaran per aquestes aules i acollir com a becaris en pràctiques a altres punts.
Així ho ha indicat aquest dimarts el cap de Recursos Humans de PowerCo Espanya, Alexander Dittrich, després de signar amb el president de la Generalitat, Carlos Mazón, el conveni de col·laboració entre l’empresa i l’administració autonòmica per a desenvolupar el Battery Campus. La signatura té previst posar en marxa aquest centre en 2026. Fins llavors planteja com a «solució interina» per a eixa formació recórrer a espais de les universitats públiques valencianes.
Mazón ha assegurat que aquest centre de formació representa «més que una inversió econòmica» perquè suposa «una aposta seriosa de futur, on la innovació i la sostenibilitat van de bracet», a més d’assegurar que aquesta és una iniciativa que «garanteix oportunitats i formació».
«Amb aquesta signatura posem la primera pedra d’una inversió de més de 35 milions d’euros en el futur dels nostres joves», ha afegit el cap del Consell. Després d’això, ha precisat que es tracta de «un campus de 16.000 metres» quadrats «destinat a la investigació i el desenvolupament» amb el qual Consell. Després d’això, ha precisat que es tracta de «un campus de 16.000 metres» quadrats «destinat a la investigació i el desenvolupament» amb el qual es podrà «preparar a joves per al mercat laboral» actual, «canviant i exigent».
«Model d’èxit»
Carlos Mazón ha ressaltat que això es fa «sense experiments» i a través de «un model d’èxit» com és el de «la Formació Dual» i d’eixe mode «combinant formació i pràctiques» en una aposta «per la qualitat educativa» i «la seua integració dins de la factoria» de PowerCo.
«Tindrem 200 alumnes en formació, almenys 70 graduats a l’any en matèries centrades en gestió i producció de bateries, instal·lació i manteniment o la química necessària per a la seua fabricació», ha exposat el ‘president’, que ha considerat que aquest projecte ofereix a la Comunitat Valenciana «l’oportunitat» de posicionar-se «a l’avantguarda d’un camp estratègic i de futur».
«Intercanvi formatiu i de talent»
Mazón ha subratllat també que aquesta iniciativa suposarà també «obrir una vegada més les portes» d’aquesta autonomia «per a generar intercanvi formatiu i de talent amb països com Alemanya».
Dittrich ha avançat que es treballa perquè les titulacions de la Battery Campus «siguen homologades per la Cambra de Comerç d’Alemanya», de manera que «no sols s’obtinga un títol espanyol sinó també alemany» per a generar «majors possibilitats d’ocupació».
El responsable de Recursos Humans de PowerCo Espanya, que ha agraït l'»afecte» amb el qual la Generalitat ha acollit «sempre» el projecte d’aquesta signatura i el seu «compromís» amb la formació que oferirà, ha comentat que per part de l’empresa està «el compromís de contractar almenys 20 alumnes de la Formació Professional cada any» i d’oferir un lloc «a 20 becaris per a fer pràctiques» en la planta de la companyia.
Igualment, ha exposat que en el centre de formació hi haurà capacitat no sols per als 200 alumnes d’FP esmentats sinó també per a fer cursos amb universitats. «Serà accessible per als estudiants, per a formar-se en la creació de bateries» i «també per als treballadors que vulguen familiaritzar-se amb els processos productius» previstos i reciclar-se, ha exposat.
Així, ha destacat «la necessitat de professionals formats» i ha parlat del «excel·lent» ecosistema educatiu de la Comunitat, amb «centre d’FP, instituts tecnològics, universitats públiques» i ha defensat «posar-ho en valor».
Alexander Dittrich s’ha mostrat «convençut que junts, administració, institucions educatives i sector privat» faran de la Comunitat «un territori d’excel·lència i pol d’atracció nacional i internacional», a més de contribuir a generar en aquest territori «empre sostenible».