NULL
L’ampliació ve motivada pel fet que Parc Sagunt I es troba ja venut en un percentatge superior al 93%
Parc Sagunt ha començat a comprar sòl, de mutu acord amb els propietaris i propietàries de les parcel·les, per a dur a terme l’ampliació dels seus terrenys i que la fase II siga una realitat.
Aquest divendres s’han signat davant notari les primeres operacions de compra que permeten al parc adquirir una superfície aproximada de 26.000 metres quadrats, per un import global superior als 490.000 euros.
Aquestes adquisicions es produeixen en línia amb els acords adoptats pel consell d’administració del parc que, davant la pràctica inexistència de parcel·les disponibles, ja que Parc Sagunt I es troba venut en un percentatge superior al 93%, va autoritzar la compra de nous terrenys.
En aquest sentit, el consell d’administració ja havia fixat els preus màxims en funció de la mena d’aprofitament de cada sòl, amb l’objectiu de fomentar la compravenda de les parcel·les a través d’acords privats amb els propietaris garantint el ràpid pagament.
Així mateix, es permet expressament als venedors i venedores continuar utilitzant i explotant les parcel·les adquirides per Parc Sagunt fins que aquestes siguen ocupades per a l’execució del nou desenvolupament del parc.
Prevista compra de 5.600.000 metres quadrats
Per a dur a terme la fase II, Parc Sagunt té prevista la compra d’una superfície de 5.600.000 metres quadrats, la qual cosa permetrà disposar de sòl industrial abundant i de qualitat per a l’establiment de noves empreses.
D’aquesta manera, es garanteix espai a totes aquelles empreses que vulguen establir-se en la zona, ja que això suposa «un impacte directe en la creació d’ocupació i riquesa en el nostre territori», ha explicat la secretària autonòmica Model Econòmic i Finançament i presidenta del consell d’administració de Parc Sagunt, María José Mira.
«La fase II de Parc Sagunt és la millor mostra de l’èxit que ha tingut el projecte. Hem esgotat ja pràcticament tot el sòl industrial disponible de la fase I i continuem tenint peticions, per això estem dotant-nos de més sòl industrial», ha indicat Mira.
Segons la secretària autonòmica de Model Econòmic i Finançament, en 2016 Parc Sagunt era un projecte «paralitzat», amb unes infraestructures «deficients», unes comunicacions «insuficients» i unes obres d’urbanització «sense acabar».
«Ens encarreguem de reprendre les negociacions i Parc Sagunt va passar a ser una prioritat en la nostra agenda de treball. El resultat d’aqueix esforç el veiem ara reflectit», ha explicat María José Mira