NULL
La Casa de Cultura va acollir la jornada “Altea: present i futur del turisme” organitzada per l’Ajuntament. L’acte va servir per a exposar la filosofia dels plans sobre la certificació com a Destinació Turística Intel·ligent, la situació actual i els reptes que el municipi es planteja. Així ho va definir la regidora de Turisme, Xelo González.
També van intervenir el director general de Turisme, Herick Campos; l’alcalde d’Altea, Jaume Llinares; i el CEO de la consultora Sien Consulting, Mariano Torres.
L’edil va anunciar el nou repte que s’ha marcat l’equip de govern per a aconseguir a la fi d’any la certificació com a Destinació Turística Intel·ligent que ara només la té Benidorm a Espanya. «Amb aquest acte busquem mostrar les actuacions desenvolupades i les futures accions que des de l’Ajuntament durem a terme per a fomentar la qualitat de vida del turista i els residents, així com la competitivitat del sector turístic local», va explicar.
D’aquesta manera, segons indiquen fonts municipals, Altea es convertiria en la primera localitat de menys de 50.000 habitants amb aquest reconeixement d’excel·lència i sostenibilitat per al model turístic. La norma UNE 178501 es va posar en marxa fa cinc anys i des de llavors, només Benidorm i la Costa del Sol Occidental han passat l’auditoria. En referència a això, el primer edil va valorar que «permetrà al municipi dirigir-se cap a una transició verda i digital del model turístic».
Campos va destacar que «és un dels pocs municipis de la Comunitat Valenciana que compta amb ells i que suposarà una inversió per part de l’administració autonòmica, estatal i local de quasi 4 milions per als pròxims tres anys. Estem davant un bon exemple del model pel qual aposta la Generalitat, on el turisme és una eina per a cohesionar el territori».
González va assenyalar el treball transversal que s’està fent perquè «tot el procés d’implantació del model DTI reforce el caràcter sostenible i resilient del destí». També va recordar algunes de les accions que ja s’han posat en marxa com el Pla d’Accessibilitat, els codis Navilens o la rutes cicloturístiques.
A més, la responsable municipal de Turisme va destacar que tant el Pla Director DTI com el PSTD són projectes on la col·laboració i implicació de les diferents àrees municipals i agents socials és imprescindible. Els documents s’han redactat atenent les opinions i criteris de 56 tècnics i representants de la societat alteana i s’han fet 25 reunions de treball.
Per part de la consultora que treballa en el desenvolupament del full de ruta i accions per al municipi, el seu CEO va destacar la importància d’optar a la certificació com a via de compromís amb valors com la sostenibilitat de manera continuada en el temps. «És un salt cap a l’excel·lència», va puntualitzar el consultor.
En aquest sentit, el municipi s’ha marcat 10 reptes. Entre els quals destaquen: «Educar i sensibilitzar sobre la importància del turisme per a Altea», «Impulsar la Intel·ligència Turística en el destí a través de l’ús d’eines digitals per a la recol·lecció i anàlisi d’informació i dades turístiques» o «Gestionar els fluxos de visitants de manera eficient, promovent l’ús de mitjans de transport alternatius».
Per a vore les notícies més destacades de hui, punxa ací