NULL
La Conselleria de Transició Ecològica haurà d’aprovar la Declaració d’Impacte Ambiental per a traure a licitació el projecte
La Conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat ha informat que preveu que aquest mateix any, entre els mesos d’abril i maig, es puga licitar el desdoblament del tram de la Safor de la CV-60. Així ho ha anunciat la consellera Rebeca Torró a l’alcalde de Gandia, José Manuel Prieto, i a una representació d’empresaris de la comarca de la Safor,
Com ha subratllat la responsable d’infraestructures del Consell en la reunió que ha mantingut a Gandia, en la qual també ha participat la directora general d’Obres Públiques, Transport i Mobilitat Sostenible, Roser Obrer, “la CV-60 és un projecte fonamental per a la Generalitat i el següent pas és l’aprovació de la Declaració d’Impacte Ambiental (DIA) per part de la Conselleria de Transició Ecològica per a poder licitar el projecte i continuar avançant en un desdoblament fonamental per a millorar la seguretat viària d’aquesta carretera, la connectivitat de la zona i el desenvolupament econòmic de la comarca”.
Per a Rebeca Torró, “es tracta d’un projecte ambiciós i de gran envergadura, prioritari per a la Generalitat, ja que es tracta d’una infraestructura bàsica per a la seguretat i la vertebració no sols de La Safor, sinó també de les comarques centrals”.
En aquest sentit, ha destacat l’esforç inversor que la Generalitat està realitzant en aquesta via i ha apuntat que en el manteniment i en els primers passos administratius de la futura duplicació d’aquest tram de la Safor s’emporta invertit 3 milions d’euros.
En total, la duplicació de la CV-60 en aquest tram suposarà una inversió de la Generalitat de 66 milions d’euros, i juntament amb el tram de la Vall d’Albaida, es destinarà un pressupost de 130 milions d’euros.
Així mateix, la consellera ha reiterat que “és un compromís ferm de la Generalitat amb la comarca de la Safor i amb Gandia, així com amb la millora de les seues connexions per a incrementar la mobilitat i seguretat entre els seus municipis, afavorir la vertebració amb la resta del territori i facilitar els punts d’accés”.
Per part seua, l’alcalde de Gandia, José Manuel Prieto, ha manifestat que una prioritat per a la ciutat i la comarca és el mapa de les infraestructures i és “un moment de pactes entre els agents econòmics i socials i els actors polítics per a fer possible algunes de les nostres reivindicacions històriques”.
Finalment, ha valorat la voluntat d’acords de la Conselleria de Política Territorial i del Govern valencià que “s’han mostrat sensibles a les nostres demandes i parlem de realitats, és el sentit diferent que hem donat a les infraestructures, és el moment de la generació d’oportunitats, de generació de prosperitat i la vertebració econòmica és possible amb les infraestructures”.
Crítiques al projecte
No obstant aquest projecte també ha sigut rebutjat per col·lectius ecologistes de la Safor per la seua afectació al territori, arribant-se a realitzar manifestacions de protesta. L’última va ser l’organitzada per la plataforma Per l’Horta de la Safor que el passat mes d’octubre va impulsar una protesta pels carrers de Gandia advertint que és una “destrossa paisatgística, patrimonial i mediambiental irreversible”.
Per l’Horta de la Safor exigeix que la Generalitat duga a terme un procés de participació perquè el veïnat dels pobles afectats puga valorar les necessitats reals de la comarca i del seu entorn. Afirmen així que la prolongació de la CV-60 implica la destrucció irreversible de més de 600.000 metres quadrats d’horta històrica -més de 700 fanecades serien expropiades- a la comarca de la Safor.